forbrukslan-til-bryllup

Når dere bestemmer dere for å gifte dere, skal dette gjerne markeres med en stor fest. Og hele feiringen skal gjerne være noe dere husker resten av livet. Bryllupet er et av livets store høydepunkter og da ønsker de fleste ikke å spare inn på noe. Man vil gjerne at dagen skal bli akkurat slik man har drømt om. Slik er det mange som tenker, men festen må nødvendigvis også betales og da kan problemene dukke opp. For et stort og flott bryllup koster mye penger og det er ikke alltid at man rekker å spare opp til dette. Selvsagt trenger ikke bryllupsmiddagen å bestå av kaviar som nytes med champagne, men uansett så går det fort mye penger med til et bryllup med middag, drikke, overnatting, bryllupsreise med mer.

Finansiering ved hjelp av forbrukslån

Med et forbrukslån er det mulig å finansiere hele eller deler av festen. Det er ofte mye penger som skal legges ut for ulike tjenester og det gjerne lang tid i forveien. Betaler dere på forskudd, er det ofte også slik at dere kan få rabatt og dermed spare penger. Derfor trenger det ikke å være en stor utgift med et forbrukslån, men mer en hjelp til planleggingen og dere slipper å tenke på penger i en periode med mye stress. Det er mulig å låne inntil kr 500 000 hos de fleste banker og finansieringsselskaper. Det holder mer enn nok til de fleste brylluper, men dere kan selvsagt låne mye mindre. Og har dere allerede spart opp til en del av festen, så er det mulig å låne resten slik at dere kan holde et flott og minneverdig bryllup.

Kostnad med et lån

Det koster selvfølgelig å låne penger og denne kostnad varierer fra bank til bank. Renten er den største kostnaden og renten på et forbrukslån er dyrere enn andre låntyper. Til gjengjeld er søknadsprosessen enkel, dere kan bruke pengene til det dere måtte ønske og dere kan betale lånet tilbake over mange år. Renten vil bli avgjort etter en kredittvurdering, men søker dere sammen så vil det være god mulighet for å få en lavere rente enn hvis dere søker hver for seg. Der finnes mange tilbud om lån med en effektiv rente på ned mot 9%, men de fleste må nok betale rundt 12-16% i effektiv rente. Den laveste rente går til dem som har en høy inntekt og lite eller ingen gjeld.  I tillegg til renten, må dere også betale et etableringsgebyr på mellom kr 600 og kr 1500 samt et månedlig termingebyr. Sistnevnte er for administrasjon av lånet og på rundt kr 40 pr. måned.